Eindresultaat van de workshop gipsen maskers makenn

Workshop gipsen masker maken

Lang geleden vroeg Dorien van Vitale Verbindingen of ik een workshop wil geven. Nou is dat niet wat ik wil op de manier van: daar heb ik nou mijn hele leven op gewacht. Maar als zij dat willen of als dat moet, dan wil ik wel. Er zat nog veel tijd tussen de vraag, en op het moment van workshop geven. Toch ben ik graag goed voorbereid. Hetgeen ik heb overgehouden aan de training didactiek van mijn werk bij de Rino groep Gebleken is, dat een goede voorbereiding het halve werk is.

Mijn kans om te knutselen?

Maar antwoord geven op de vraag waar en hoe ziet de ruimte er uitziet, waar ik de workshop ga geven? Dat antwoord kreeg ik niet gelijk. Na enige weken kreeg ik te horen dat het de Lommerd zou zijn. Het gebouw waar ook het kantoor van Vitale Verbindingen naar toe is verhuisd. Van de mensen die gaan komen weet ik alleen dat het volwassen mensen zullen zijn. Gelukkig maakte het niet uit waarover het ging. Ik wilde het leuk houden, het leven is al zo serieus. Dus ik dacht aan een workshop gipsen masker maken. Ik hou niet van knutselen dat veel rotzooi met zich meebrengt, maar wel van het eindresultaat. Nu was het mijn kans om rotzooi te maken die door de ruimte, makkelijk op te ruimen is.

Ik kreeg geen kans

Nu was ik vergeten er bij stil te staan, dat ik niet aan het knutselen zou gaan, maar dat ik anderen op een duidelijke begrijpelijke manier moet uitleggen, hoe een masker in elkaar te knutselen. En dat is gelukt, gezien de sfeer en het resultaat. De rotzooi was snel opgeruimd, en er kwamen leuke herkenbare maskers als eindproduct

Zo wilt Gwenn wél op de foto