All Inclusive met MEE

Symposium All Inclusive in Nijmegen

All Inclusive met MEESymposium All Inclusive in Nijmegen. Een symposium over inclusie voor Nijmegen en omgeving bij Van der Valk Nijmegen-Lent georganiseerd door MEE Een goed georganiseerd en gefaciliteerd symposium. Het is een mode woord, maar desalniettemin altijd al een belangrijk onderwerp, nu en in het verleden voor velen. In veel steden zijn er bijeenkomsten die gaan over inclusie. Dus ook in Nijmegen.

MFC NijmegenWerken in MFC Nijmegen

Nu ik ook werkzaam ben in het MFC Nijmegen zal ik me moeten verdiepen in wat Nijmegen doet omtrent Inclusie. Daarom kwam het Symposium All Inclusive in Nijmegen mij goed uit.

Lekker meedoen

Tijdens het binnenkomen

Symposium All Inclusivie in Nijmegen

Toen ik binnenkwam begon het leuk. Bekenden uit Nijmegen en de omgeving. En dan als verassing bij het binnengaan van de eerste zaal, niet wachten tot het écht begint of naar mensen kijken die op het podium bezig zijn met voorbereidingen. Bij het binnengaan van de zaal een opwarmer met muziek en dansende dames. Daarna Sophie Hilbrand die ons door het programma begeleidt. Verschillende boeiende sprekers, en een interactieve programma

Annica BrummelPresentatie Annica Brummel

Het meeste onder de indruk was ik van onderzoeker Annica Brummel. Behalve de cijfers was het niet echt nieuw wat ze vertelde (althans voor mij). Maar de manier hoe ze het vertelde en haar presentatie heeft mijn aandacht goed kunnen vasthouden. Ook haar manier van praten was heel aangenaam, Inmiddels weet ik dat wat voor mij logisch is, dat voor de ander helemaal niet zo hoeft te zijn. En een onderzoek van Annica en de manier van presenteren overtuigd waarschijnlijk anderen van het feit hoe belangrijk inclusie is kan zijn voor mensen én maatschappij.

Sophie Hilbrand en Joy
Twee grote persoonlijkheden, Sophie Hilbrand en Joy Moonen uit Arnhem