De nieuwe Hommel

Nieuwe Hommel krijgt nieuwe bewoners

Het was voor sommigen al bekend voor anderen overvalt het. Rijnstad een datum gepland om in te trekken in De Nieuwe Hommel . Dus komen er nieuwe bewoners, dat staat vast. Een datum dat Rijnstad er daadwerkelijk kantoor houdt waarop het kantoor in het buurthuis als een locatie tussen de mensen. Voor velen mensen gaf dit onrust, daar wil Rijnstad iets aan veranderen. Aangezien zij de nieuwe bewoners zijn, willen zij daar ook wat moeite voor doen. Wat gaat dat betekenen voor de wijkbewoners, betrokkenen, vrijwilligers en bezoekers?

Overleg Rijnstad en de Nieuwe Hommel
Van links naar rechts Madelief (Medewerker communicatie & PR Rijnstad), Anja (participatiemedewerker), Marjet (coƶrdinator Vitale Verbindingen en actieve/vrijwilliger wijkbewoner), Ikzelf (communicatie& PR Vitale Verbindingen en bezoeker van de nieuwe Hommel), Jel (voorzitter van de stichting De Nieuwe Hommel) Berjo (beheerder De Nieuwe Hommel) en Merel (Medewerker communicatie & PR Rijnstad)

Wat betekent dat voor mij?

Ik kan daar eigenlijk geen antwoord op geven. Ik zie dat ik al langere tijd in de nieuwe Hommel kom. Voor Vitale Verbindingen schreef ik het verhaal over of van Jimmy al in 2017. Voordat ik daar aan begon kwam ik al wekelijks daar. Het is voor mij even slikken, maar niets blijft hetzelfde. En ik ben blij dat ik niet meer dan dit, betrokken ben bij de locatie.

Wat gaat dat betekenen voor hen, die niet bij Rijnstad werken of voor Rijnstad komen?

Volgens de site van Rijnstad zou er een goede samenwerking zijn tussen bepaalde partijen. Helaas mis ik bijvoorbeeld Vitale Verbindingen in het rijtje van Rijnstad op de site van deze (op het moment dat ik dit schrijf). Desalniettemin denk ik dat Rijnstad echt van plan is om de buurt en anderen op een prettig manier te wennen aan het idee. Want ze doen er in ieder geval moeite voor. Ik mocht bij de bijeenkomst tussen de dames van de communicatie van Rijnstad, stichting de nieuwe Hommel en participatie aanwezig zijn. Het plan is om voor de vrijwilligers die zich inzetten in de nieuwe Hommel een informatie bijeenkomst te houden. Daarna iets groters opgezet, een soort housewarming/open dag. Een dag voor buurtbewoners, gebruikers en andere betrokkenen van de nieuwe Locatie aan de Wiltstraat 6