MDO overleg

MDO overleg (Multi Disciplinair Overleg)

MDO overleg met onder andere psychiaters, huisartsen, POH’s, en ervaringsdeskundigen. Duidelijke uitleg over de bedoeling van een MDO overleg met zo’n verscheidenheid aan betrokken partijen. Naast eerder genoemde partijen waren veel andere geinteresseerden.

Kirsti Jakobs doet de opening en geeft uitleg over het MDO overleg

Kirsti Jacobs (huisarts) doet de opening, waarna alle MDO rollen zich voorstellen en vertellen over hun rol. Zij legt uit over MDO’s. Voor veel bezoekers was de afkorting MDO een bekende afkorting. Gelukkig staat men ook stil bij de mensen die niet thuis zijn in de medische terminologie. Dus ook voor mensen die niet thuis zijn in de medische wereld of terminogie was de bijeenkomst en de theorie goed te volgen. Daarnaast is er voldoende ruimte om vragen te stellen of opmerkingen te maken.

Duidelijke uitleg over antipsychotica en waarom deze medicatie en uitleg over de CVRM jaarcontrole (een controle die mensen met antipsychotica in ieder geval moeten ondergaan). en uitleg over herstel/WRAP.  Iedereen eet intussen soep en broodjes.

Janite legt uit

Janite vertelt over Herstel,Vitale Verbindingen en veerschillende herstltrainingen

Herstelcoach bij Vitale Verbindingen en ervaringsdeskundige bij deze bijeenkomst. Zij legt uit wat Vitale Verbindingen doet. Wat dat kan betekenen voor mensen of wat mensen zelf kunnen bij of met Vitale Verbindingen. Later gaat zij in op verschillende herstel trainingen, en welke ook bij Vitale Verbindingen te volgen zijn. Belangrijk is dat het hiervoor niet nodig is om client te zijn, hetgeen natuurijk wel mag. Maar dat Vitale Verbindingen er is voor iedereen.

Interactief reacties peilen

Op elke tafel ligt een stapel met rode en groene kaartjes. Kirsti geeft stellingen of stelt vragen. Doormiddel het kaartje met een bepaalde kleur zichtbaar naar boven te houden, kan men een mening/antwoord geven. Jet Driessen loopt door de zaal en vraagt sommige mensen hun keuze toe te lichten. Voorbeelden van vragen: Zijn er naasten aanwezig? Wie krijgt nu alminimaal 1x per jaar een medicatie controle? Wie vindt eigenlijk iets anders veel belangrijker? Bijvoorbeeld…..WRAP/crisisplan/signaleringsplan? Wie heeft er al één? Weten de naasten van dit plan.

Het leven en welzijn van client/patient

Ik ben aanwezig bij de bijeenkomst omdat ik het een interessant onderwerp vind. Naast dat ik zelf persoonlijke en collectieve ervaring heb. Maar ook omdat ik nog steeds merk dat er veel mensen betrokken zijn bij het proces van behandelen en het leven van client/patient. Maar dat desondanks de persoon waarover het gaat of degene die het waar moet maken, deze een ondergeschikte rol speelt in het proces. Wat ik opmaak uit hetgeen ik hoor tidens de bijeenkomst, is het leven van de patient/client in positieve zin te bevorderen. Maar dat deze hierin ook een grotere rol kan of mag vervullen.

Folders en netwerken

Het is aangenaam te horen dat mijn komst op prijs gesteld wordt. Naast mijn interesse is er nog een reden dat ik kom. Ik ben onderdeel van het communicatie team van Vitale Verbindingen. Dus is dit een mooie kans om wat meer uitleg te geven en vragen te beantwoorden over Vitale Verbindingen. Ook laat ik folders achter. Met de bedoeling wat meer bekenheid te geven aan Vitale Verbindingen. Leuk om zien dat veel mensen de folders openklappen en er wat aandacht aan geven. Voor wie ook folders wilt, kan mailen door de volgende link aan te klikken: Vitale Verbindingen

MDO overleg en betrokken huisartsen

MDO overleg, de betrokken huisartsen stellen zichzelf voor

Hierboven een foto van andere betrokken huisartsen. Er zijn twee huisartsen praktijken die bij deze pilot betrokken zijn. Het is niet mogelijk om zomaar mee te doen. Niet alleen vanwege de voorbereidingen. Het is voor clienten die aangesloten zijn bij de betrokken huisartsten praktijken. Hoe gaat het gefinancieerd worden? Goede vraag, de zorgverzekeraar is voor de medische kant. Dat wordt een probleem wat betreft de tijd van andere mensen of instellingen die van nut zijn bij zo’n MDO. Want ook hun tijd zal gefinancieerd moeten worden. Ik ben benieuwd en hoop dat de pilot navolging krijgt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.