Uitslag van het kwaltiteitberaad wordt besproken

Kwaliteitsberaad met de Wijkteams Arnhem

Wijkcoach Presikhaaf en Yvette op het kwaliteitsberaad

Met collega naar kwaliteitsberaad

Ik en mijn collega Yvette van Vitale Verbindingen met een uitnodiging naar het kwaliteitsberaad van de Sociale Wijkteams in Arnhem. Allebei dezelfde mening, wat leuk binnenkomen. Mooi opgezet, verbindend en leerzaam. Nu geen geen folders, kraampjes of sprekers. Helaas op die manier neem je waarschijnlijk folders mee, loop je langs kraampjes en luister je naar sprekers. Vervolgens heb je dan een leuke dag gehad, een tas met folders en gadgets. En niet te vergeten boeiende info van de sprekers soms. Maar nu begint de dag actief. Lopen langs QR codes die overal hangen.(Van te voren is gevraagd om een QR reader op je telefoon te zetten). QR codes scannen waardoor je info krijgt die je aan het denken zet.

Kwaliteitsberaad

In mijn werk als hersteldocent kom ik ook weleens te staan voor wijkteams. Dan zie ik dat er ook mensen tussen zitten die een geschiedenis en diagnoses hebben. In Arnhem is dat nog niet zo gewoon. Trimbos zette daar zelfs een training met wijkteams voor op. En won daarmee zelfs de tweede prijs mee van het Bert Huiskamp Agis Innovatiefonds

Waardering en geld

Natuurlijk krijg je waardering als je je inzet voor een medemens. Dat is leuk, maar waardering in de vorm van geld is ook leuk. Dat is niet gestoord vind ik. Maar velen vinden dat waarschijnlijk wel. Want het is nog steeds niet zo gewoon in Arnhem. Als iemand zich inzet als vrijwilliger is dat de normaalste zaak. Het maakt dan niet uit of deze wel aansluiting krijgt. Dus hulpverlener die het niet krijgt is en blijft de betaalde kracht.

Meer dan gezellig

Toch is zijn er wijkcoaches die het aandurven om mensen zoals ik professioneel in te zetten, ten nutte van een inwoner. In deze moet je natuurlijk wel aan bepaalde eisen voldoen. Het is niet voor de gezelligheid. De wijkcoach waar ik het over heb, was niet bij de pilot van het Trimbos. Eigenlijk kende ze me ook niet. Waarschijnlijk is mijn geluk de samenwerking met een medewerker van het RIBW, de thuiszorg medewerkers en het effect op de client. Maar hoe dan ook, zij heeft het aangedurfd om een “herstelcoach” of een “ervaringsdeskundige” in te zetten voor geindiceerde begeleiding.

Kwaliteitsberaad met QR codes

Publiek zonder stoel
Genoeg publiek

Jeroen,  RIMA zorg met Marga en Richard
RIMA zorg
Uitslag van het kwaltiteitberaad wordt besproken
Publiek luisterd naar de uitslag

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.