Idee van het het Communicatie lab

Ja, ik ga de uitdaging aan

Communicatgielab gaat de uitdaging aan.

Communicatielab is net een ideeenfabriek. Voor mij compleet een nieuw thema, en compleet nieuwe plugin. Annet opperde dit idee, dus nu gaan we aan de slag.Natuurlijk is het een uitdaging. Hoe leuk is het om iets eerst zoveel tijd te laten kosten maar als je het dan ook een een e-learning kan opzoeken of vragen? We proberen er samen een handleiding voor iedereen te maken.

Corona en toch lekker bezig zijn

Het gaat op en neer met de maatregelen, dus nu komt Annet met een mooi idee. We gaan een handleiding maken over hoe je zelf een website kan maken. Nu is dat misschien niet zo moeilijk, maar het gaat soms makkelijker als je niet alles zelf hoeft uit te zoeken. Want dat kost tijd. Dus nu maakt communicatielab een handleiding voor onze deelnemers. Hiervoor gebruiken we het Astra thema in WordPress. Met het gebruik van de plugin Ultimate Addons for Gutenberg.

Onbekend, onbemind

Bij mij werkt dat niet zo, maar ik was aan een ander thema gewend en nu maar eens kijken waar ik als “niet” wetende tegenaan loop. Als iets al lange tijd prettig goed werkt, is er geen reden om te veranderen. Maar nu dus wel. Dat is de reden dat mijn website er nu heel anders uitziet. Als ik dat in orde wil brengen zal ik er tijd aan moeten besteden. Daarnaast probeer ik voor de handleiding de stappen zo duidelijk mogelijk te beschrijven. De handleiding schrijven we samen. Daar ben ik wel blij mee, want als ik iets niet snap blijf ik aan het google. Hetgeen veel tijd kost, maar wel loondend is. Al is het eigenlijk zonder zoveel tijd te besteden als je het in de handleiding kan aanklikken in de inhoudsopgave.

Het is nu nog een pilot

Ik ben de benieuwd of een ander tegen dezelfde problemen aanloopt of iets nieuws. Wil jij ook meedoen met de pilot. Schrijf naar

filmpje youtube embedden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.