Hulp uit onverwachte hoek en nieuwe energie

Hulp van Aty Elzinga

Hulp, wie o wie?

Ben ik bij Buro MLBRGN samen met Annet aan het werk. Plots vertelt zij mij, dat ik een lezer heb. Ook vertelt ze erbij dat die lezer haar hulp aanbiedt. Dat is leuk, want ik ben geen schrijver. Wie leest nou stukjes van mij, zomaar? Lezer klinkt alsof iemand meer dan één keer iets heeft gelezen op deze site.

Zomaar is er hulp uit de hemel gevallen

Het kost me veel moeite om stukjes te schrijven. Hulp is geen overbodige luxe. Ik weet dat ik veel taalfouten, grammaticafouten kan maken. Daarbij is schrijven voor een website anders dan een brief of een verslag.

Niet te lang, niet te kort. Aantrekkelijk genoeg om te lezen. En nog veel meer. Maar steeds als ik het eenmaal gedaan heb ben ik blij. Want als je een site hebt, moet je er ook af en toe iets op zetten. Nu zegt Annet dat haar moeder mij wel wil helpen.

Annet Elzinga bij de workshop gezichtsmasker maken

Mama Aty Elzinga moeder van Annet

Ik zou een slechte zijn voor een functie bij personeelszaken. Want ik zeg op het aanbod gelijk: JA! En ik heb er nog vertrouwen in ook nog. Veel mensen willen wel helpen, en dat klinkt altijd leuk. Maar de ervaring leert dat ik niet moet vertrouwen of wantrouwen. Maakt niet uit om welke reden, maar ik heb er vaak niets aan. Voorzover ik Annet ken en met de indruk die ik van haar heb, word ik vanzelf blij met het aanbod van hulp. Annet vertelt niet veel, maar ik voel een warm nest. Dat stel ik zo op prijs want het lijkt tegenwoordig abnormaal om niet uit een ontwricht leven te komen.

Gezond verstand en empahties vermogen

Het lijkt niet moelijk voor Annet Elzinga om het functionele uit een mens te halen en te laten profileren of op de voorgrond te laten schijnen. Het komt zo vanzelf dat het niet overkomt alsof dat ergens uit een boek of opleiding komt. Soms denk dat Annet een steekje los heeft. Dit omdat ze echt meent wat ze zegt. Geen complimentjes voor onzin, voor het werk mag je er zijn met werknemerskwaliteiten. Als mens en collega ben ik blij dat ze bestaat. Niet alleen voor mij, voor de wereld zou ik willen dat er meer mensen waren zoals Annet. Dat heeft ze vast niet van een vreemde. Dus wat een geluk met de hulp die ik blindelings aanneem. Voorlopig ben ik aan het genieten.

6 reacties op “Hulp uit onverwachte hoek en nieuwe energie”

  1. Wat een mooi stukje weer.
    Kan mij niet schelen dat je soms fouten maakt er zitten grote en kleine wijsheden in jou manier van leven en schrijven.
    Zo ook nu : je houding tov vertrouwen en wantrouwen. Inderdaad niet iets om je echt mee bezig te houden. Daar heb je niets aan.
    Thx maar weer Monique

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.