Hosting zoeken voor je website

Logo Praktische zaken
Hosting visueel gemaakt

Hosting voor je website. Naast een goede domeinnaam en het bouwen van een website is dit een van de stappen die ondernomen moet worden. Voor de domeinnaam is het handig wat info te zoeken op bijvoorbeeld de site van SIDN. Je wilt dat je website online gaat en gevonden wordt op het world wide web. In dat geval heb je een server nodig. Wat is dat allemaal? Ik werk met Annet Elzinga van Praktische zaken samen om een “cursus” op te zetten voor mensen met een burger initiatief of vrijwilligerswerk. Dit omdat het Communcatie Lab er is ter ondersteuning van maatschappelijke initiatieven.

Een server is een (grote) computer die altijd verbonden is met internet. Er zijn verschillende soorten servers. Bijvoorbeeld webservers, mailservers, opslagservers. Er zijn ook pakketten waar je je op kunt abonneren. Dat maakt het interessant om hier wat over te vertellen. Bij hosting wordt je website op de server gezet, zodat je deze grote computer en kennis niet hoeft aan te schaffen.

Hosting op eigen server of niet

De kennis van server- en netwerkbeheer moet groot zijn. Vaardigheden en kennis van hard- en software moeten groot zijn en bijgehouden worden. Daarnaast mag er niets kapot gaan en alles moet vierentwintig uur per dag werken. Dit is zelfs met al die benodigdheden een moeilijke opgave voor één persoon. Al deze benodigdheden heb ik niet. Hierom heb ik er voor gekozen om te betalen om op de servers te gaan van een bedrijf dat hosting voor websites aanbiedt.

Mijn keuze voor hosting wat betreft deze website

Ik moet eerlijk zeggen dat ik mijn keuze niet zo goed heb doordacht. In die tijd was het gewoon mijn wens om een website te maken. In mijn onwetenheid was het een website bouwen en dan klaar. Maar al snel wist ik dat het allemaal niet zo gratis is. Want zonder (server) hosting is de website niet online. Kan wel, maar minder makkelijk of minder mooi. Dus liet ik me adviseren door iemand. Die iemand was Annet van Praktische zaken. Nu ik ook anderen help met websites verdiep ik me er meer in. Het gaat er vooral om wat de website eigenaar belangrijk vindt. Is het de goedkoopste? Is de klantenservice goed te bereiken en welwillig? Heb je bijvoorbeeld financieel verkeer op je website, dan moet je denken aan veiligheid. Het kan ook gaan om een hosting met een lange geschiedenis en veel ervaring.

Praktische zaken

Het is één van de onderwerpen die besproken gaan worden tijdens de online lessen van Praktische zaken. Annet weet meer van hosting, zij gaat dit onderwerp op een begrijpelijke manier ter sprake brengen.

Annet en ik willen je graag verder helpen met het bouwen van je website. Wil je meedoen of meer weten? Dit kun je doen door op de volgende link te klikken: mail

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.