Publiek in ontmoetingscentrum De Petersborg

Het VN verdrag, hoe het je kan helpen!

Het VN verdrag

Ontstaan van het VN verdrag in het kort. In 1948 heeft de VN een wereldwijde verklaring over de rechten van de mens opgesteld. Het bevatte verschillende thema’s zoals vrede, veiligheid en mensenrechten. Het bleek niet voldoende. Daarom is er in 2006 het  VN-verdrag voor de rechten van mensen met een beperking gemaakt. In 2007 is het ondertekend door Nederland. In 2016 tien jaar later, werd het verdrag in Nederland door de regering bekrachtigd. Dus alle rechten van de mensen met een beperking die in dat verdrag staan, gelden dus ook in Nederland. Maar dat gaat niet zomaar. Dan moeten mensen wel signalen afgeven.

Het doel van de voorlichting

Anne snapt goed hoe en waarom het gaat zoals het gaat. Toch wilt zij mensen motiveren om zelf te vertellen waar ze tegen aanlopen. Voor mijzelf kost dat vaak energie, en dan laat ik het maar. Mijn ervaring en mijn collectieve ervaring is dat het allemaal lang duurt of helemaal niet. Het komt wel goed, we zijn er mee bezig, is wat je vaak hoort. Niks concreets dus. Maar Anne gaat onvermoeid door. Groot publiek of klein publiek, haar kennis en inzet is voor iedereen. Door haar onvermoeide inzet en contacten met overheden, cliënten, organisaties en andere disciplines weet zij samen met anderen uiteindelijk toch resultaten te behalen. Zodat het VN verdrag voor mensen met een beperking niet alleen maar op papier blijft.

Anne Stomp

"<yoastmark

Anne Stomp, voorheen werkzaam bij IrisZorg en nu al enige tijd werkzaam bij Arnhems platform chronisch zieken en gehandicapten (Apcg) als projectmedewerker. Anne zie ik op verschillende plekken zoals bijvoorbeeld de kwartiertafels van Arnhem (de kwartiertafel is een maandelijkse bijeenkomst tussen o.a. zorg en welzijn partners waar mogelijkheden en vraag en aanbod tussen cliënten besproken). Dan zie ik haar altijd met een collega uit de praktijk, en meestal lukt het haar om niet altijd met dezelfde persoon te komen. Anne is bevlogen, duidelijk, gedreven en goed in wat ze doet. Of ze het doet met of voor een grote groep of een kleine groep, er zit geen verschil is haar presentatie. Haar gedrevenheid blijft hetzelfde