Het kantoor van Buro Malburgen

Gezellig samen een spelletje doen en corona

Gezelligheid kent geen tijd. Normaal ben ik de laatste vrijdag van de maand aan het werk voor Praktische Zaken. Hier doe ik dan het communicatielab. Samen met Annet Elzinga in Buro Malburgen. Het Communicatielab is een inloop voor vrijwilligers en burgerinitiatieven die wat meer bekendheid, deelnemers en of bezoekers willen. Samen of alleen aan je PR werken. Daar kan je mee aan de slag tijdens de inloop met of zonder hulp. Ook wordt er dan kennis gedeeld.

Gezellig werken in Buro Marlburgen

Bijeenkomsten

Ook deze bijeenkomsten gaan niet door. Wellicht volgende maand online ontmoetingen. Hierover wordt nog nagedacht. Annet Elzinga had toch nog een klusje voor me. Een leuke ook nog. Nu het advies er is om de fysieke sociale activiteiten op een laag pitje te zetten zijn er andere manieren om ook iets gezelligs te doen samen.

Gezellig online?

Inmiddels is online werk voor veel mensen van alle dag. Maar hoe hou je de sociale contacten ontspannen en gezellig. Dat kan natuurlijk met Facebook, Whatsapp, en nog veel meer. Maar waarom geen spelletje doen waarmee je elkaar ook ziet en hoort. Annet schrijft voor de site van Onderaf . Daar vermeldt ze de gezelschaps spellen waarin je elkaar ziet en hoort, die ze tegen komt. Ze vroeg me samen te zoeken.

Gezellig samen spelen en elkaar zien

Zo makelijk is dit nog niet. Er zijn veel spelletjes die je kan doen met mensen die je kent of niet kent. Althans dat denk je dan misschien. Je ziet niemand. Iedereen kan een account maken. Dus wel zo leuk als je ziet en hoort met wie je speelt. Bij een beetje fanatieke spelers is de spanning voelbaar ook al is het een online spel.

Werken en spelen

Regelmatig lees ik over handige programma’s en apps. Helaas lijkt het in sommige artikelen dan mooier en handiger dan dat het is. Althans voor mij. Ik dus over ik de app vind. Is maar een mening. Hiervoor heb ik de app “houseparty” gedownload. De app is voor zover ik zie in het engels . Je kan net zoals met veel andere apps of sites gezellig samen in beeld en communiceren. Maar hier kan je elkaar zien en samen spelen.

Spelletjes in de app "Houseparty"
De vier spelletjes in de app “Houseparty”

Op mijn telefoon zie ik vier spelletjes. Bij Heads Up! Was het wat mij betreft te veel tijd want ik ben ook aan het werk. Trivia heeft mijn voorkeur. Bij Trivia is het handig als je de engelse taal kent. Hoeft niet perse want ook met Trivia in het Nederlands zul je vast wel eens moeten gokken. De app bepaalt of het antwoord goed of fout is. Draw is ook te doen, daar kan de andere speler jouw antwoord goed of af keuren.

Wat een leuk idee!

Annet verzamelt voor de website van onderaf spelletjes. Weet jij nog spelletjes die je samen online kan doen? Wil deze mailen naar info@onderaf.nl? Zo kunnen we elkaar toch nog zichtbaar ontmoeten (als is het online) en samen en gezellig een spelletjes doen.

Er is genoeg uitleg op internet vinden, maar ik vond de uitleg op de site van Androidworld wel leuk om te vermelden.

2 reacties op “Gezellig samen een spelletje doen en corona”

    1. Hoi lieverd,
      Wat leuk om jouw reactie hier te lezen. House party kan je zo op je telefoon zetten. Ik doe elke vrijdag de online Inoop van Vitale Verbindingen. De echte inlopen zijn nu dicht. De online inloop van Vitale Verbindingen is elke vrijdag van 13.00 uur tot 15:00 uur, totdat de richtlijnen van het RIVM of de overheid het aangeven. Het is geen live stream wat betekent dat ik je een uitnodiging moet sturen.Hiervoor heb ik wel je mail adres nodig. Wat zou ik het leuk vinden als je ook naar de online inloop van Vitale Verbindingen komt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.