Kapotte wasmachine en Corona

Bedankt kaartje

Corona-hulp in Arnhem is groot. Waarschijnlijk in andere steden niet minder. Voor een probleem ontstaan door het Corona virus ga je dus naar Corona-hulp. Hieronder Corona-hulp initiatieven die van pas kwamen bij een kapotte wasmachine. Helaas kon het kapotte wasmachine probleem door de Corona-maatregelen niet door een winkel worden opgelost. Daarnaast was er ook nog in korte tijd hulp nodig. Na aanmelding niet wachten op een intake of wat dan ook. Concrete hulp en in korte tijd. Het kan. Hieronder beschhrijf ik problemen en de snelle hulp die er is gekomen. Allemaal bestaande uit vrijwilligers die hun tijd, energie en nog meer inzetten om anderen te helpen. Niet om de dossiers te vullen, maar echte hulp. Ondanks dat het “gevaar” van Corona nu het leven voor velen regeert, kan er ook op een andere manier gewerkt worden.

Kapotte wasmachine

De thuiszorg van een inwoner van Arnhem vertelt mij dat de wasmachine kapot is. Nu zijn dat hardwerkende mensen. Het is niet moeilijk om te begrijpen dat het wassen met de hand veel tijd in beslag neemt. Het meest logische is om een monteur te bellen. Hetgeen ik ook van plan ben. Maar in dit geval laat ik de bewindvoerder eerst weten wat er aan gaat komen.

Kapotte wasmachine

Oude, tweedhands en meerdere malen gerepareerde kapotte wasmachine

De bewindvoerder is degene die de financi├źn beheert. Zij zegt dat de monteur kan komen om te kijken. Hij mag dan een schatting doen van wat de kosten zijn voor de reparatie. Wie de machine ziet en zijn geschiedenis een beetje kent zou zeggen, koop een nieuwe. Maar dat gaat niet gebeuren. Voor de eventuele reparatie is er niet genoeg geld. Bewindvoerder gaat bijzondere bijstand aanvragen voor de reparatie.

Corona hulp in Arnhem

Specifieke monteur voor kapotte wasmachine

Al snel is er toezegging voor de reparatie kosten. (Mits dat nog mogelijk is). Maar de reparatie moet door een specifieke monteur gedaan worden. De monteur zegt dat hij heeft geprobeerd contact met de bewoner op te nemen en dat dit niet gelukt is.

Te laat

In plaats van video bellen ga ik op bezoek bij de inwoner. Dan gaan we samen bellen met de monteur. Vervolgens krijgen we te horen dat de opdracht terug is naar de gemeente.

Gemeente bellen

Inmddels gaat het van een snel te verhelpen probleem naar een taai en traag probleem. Corona doet zijn intrede. Mijn vraag is waarom het op deze manier moet gaan. Of de opdracht weer terug kan. Maar ook waarom je geld uit zou geven aan een monteur voor een oude meerder malen gerepareerde tweedehandse wasmachine. Dit zal waarschijnlijk duurder zijn dan een andere wasmachine kopen..

De dame van de gemeente vraagt mij of ze die middag mag terugbellen. Wat ze ook doet. De gemeente werkt nu anders vanwege het Corona virus. Ze hebben besloten dat er een nieuwe mag komen. Helaas gaat het geld niet snel komen. Vanwege de werksituatie in de huidige omstandigheden.

Corona hullp

Nieuwe wasmachine

De nieuwe machine is besteld, maar nu gaat de winkel deze vanwege Corona niet naar binnen brengen en aansluiten. Daarbij nemen ze dus de oude wasmachine ook niet mee. Ondertussen kan er nog steeds niet worden gewassen. Nou kun je denken dat dit niet mijn probleem is. Dat zie ik anders omdat ik betrokken ben bij deze inwoner en ik snap de thuiszorg die haar werk goed wil doen.

Niet zo vaak schone kleren aan

De dame van de thuiszorg wil haar werk zo goed mogelijk doen. De tijd waarvoor de inwoner is geïndiceerd, is niet genoeg om het huis en de was te doen. Dit omdat de was met de hand wassen veel tijd kost. Zij wil behalve de was ook het huis op orde hebben.

Corona hulp in Arnhem

Dan denk ik aan de Corona-hulplijn. Misschien kunnen zij meedenken over hoe de kapotte wasmachine weg kan en de nieuwe machine op z’n plek gezet en aangesloten kan worden. Maar ook zij zeggen niet naar binnen te gaan voor het gevaar van “het Corona virus”. Hierop heb ik in mijn stijl gereageerd…. Toch eindigt het geprek met de vraag of ze mij terug kunnen bellen.

Voor elkaar in Arnhem

En gelukkig zijn zij meer richting oplossingen gaan denken. En die is er gekomen. Voorlopig wordt de was voor de inwoner gedaan. Ongelooflijk hoe geholpen iedereen is in deze situatie. De inwoner is het er niet mee eens dat hij in een situatie zit waarin hij hulp moet accepteren voor de was. Het moet niet zo zijn. Inwoner wil schone kleren aantrekken wanneer hij wil. Dat is natuurlijk logisch. Ik snap hem, maar helaas is het soms zo, dat het is zoals het is. Het Coronavirus brengt velen in situaties die niet gewenst of gewild zijn. Voorlopig is de concrete hulp voor de inwoner, de thuiszorgdame en mij gevonden. Daar ben ik blij om.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.